Viirus lõi idufirmat: pakirobotite tootja koondas suure osa töötajatest (1)

Copy
Starship
Starship Foto: Ints Kalnins / Reuters

Pakirobotite tootja Starship koondas Tallinna kontoris töötajaid, sest USA ülikoolilinnakutes, kus robotid sõidavad, on viiruse tõttu töö juba kuu aega seisnud.

Täpset koondatute arvu ettevõte ei avaldanud. Starshipis töötas eelmise aasta lõpu seisuga 186 inimest. Ettevõtte juht Lex Bayeri lisas, et koroonaviirus avaldab negatiivset mõju ettevõtetele üle kogu maailma, sealhulgas ka Starshipile. «Nagu paljud teised ettevõtted, peame ka meie tegema praeguses olukorras väga raskeid otsuseid,» ütles ta.

Bayer selgitas, et kuna paljud Starshipi partnerid ülikoolilinnakutes on olnud sunnitud ajutiselt oma tegevuse peatama, tuli teha teatud muudatusi oma teenuse pakkumisel. «Kuigi teeme jätkuvalt kõik endast oleneva, et pakkuda veel ülikoolilinnakutes asuvatele üliõpilastele oma teenust, siis peame vajalikuks  teha täiendavaid jõupingutusi, et pakkuda kohaletoimetamisteenust ka kohalikes linnaosades,» sõnas ta.

Bayeri sõnul on kohalikel kogukondadel praeguses olukorras vaja Starshipi teenuseid rohkem kui kunagi varem. «Teeme kõik endast oleneva, et meie partnerid ja kliendid saaksid nii praegu kui ka tulevikus vajaliku teenuse õigel ajal ja õiges kohas. Seejuures on meie plaan kasutada olemasolevaid ressursse, et keskenduda toidukaupade kohaletoimetamisele sarnaselt meie hiljutisele laienemisele Milton Keynesis, Suurbritannias, kus pakume nüüd tasuta kohaletoimetamist NHSi (Riiklik Tervishoiuteenus) töötajatele,» ütles ta.

«Suuname ajutiselt oma fookuse ülikoolilinnakutest eemale ja avaldame siinkohal siirast tänu ja tunnustust kõigile meeskonna liikmetele, keda erandlike asjaolude tõttu vastuvõetud otsused puudutavad,» lisas Bayer.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles