Elisa: sideteenuste tarbimine on eriolukorras suurenenud

BNS
Copy
Elisa esindus. Foto on illustratiivne.
Elisa esindus. Foto on illustratiivne. Foto: Remo Tõnismäe

Elisa teatel on eriolukorra ajal sideteenuste tarbimine suurenenud, mobiilse interneti kasutus on kerkinud ligi 30 protsenti.

Elisa meediasuhete spetsialist Taavi Tederi sõnul oli üldist teleteenuste tarbimise tõusu märgata eriolukorra esimestel päevadel. «Täna näeme, et lastele suunatud sisu tarbitakse varasemast enam. Muus osas on olukord praeguseks normaliseerunud ja inimesed on tavapärasesse elurütmi tagasi läinud,» ütles Teder BNS-ile. 

Sideteenuste tarbimises on muutus olnud hüppeline, aga suurem tarbimine jagunes ühtlaselt päeva peale ja kasv oli Tederi sõnul suurem just nendel kellaaegadel, kus tavapäraselt oli tarbimine väiksem.

«Praeguseks on kaabelvõrgus päevane kogutarbimine kriisieelse ajaga võrreldes umbes kolmandiku võrra suurem, aga tipptunnil ei ole tarbimine suurenenud ja seega võrgus tavapärasest suuremaid koormuseid ei esine,» märkis ta. 

Tipptunni kasv oli mobiilvõrgus väiksem, kuid mobiilse interneti kasutus kasvas kokku ligi 30 protsenti. «Omalt poolt panustame palju, et tagada kõigile mobiilse andmeside liiklus, aga kui varem võis tipptund kesta kolm tundi, siis nüüd võib see kesta 12 tundi,» lisas Teder.

Elisa hinnangul võiksid inimesed eriolukorras tarbida andmesidet mõistlikult, juhtides tähelepanu, et teler ei pea alati taustal mängima, Youtube’i ega Netflixi videod ei pea olema 4K resolutsioonis ja Spotifys võiks playlisti pigem alla laadida. Selle tulemusel saab näiteks mobiilset koduinternetti kasutav naaber e-kooli pääseda või tööalasest koosolekust osa võtta. 

«Mõlemas võrgus on hüppeliselt kasvanud ka üleslaadimine, mis võib olla seotud videokoosolekute toimumisega. Kõnevõrgu liiklus on kasvanud üle 50 protsenti,» märkis Teder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles