Baltika kaotas päevaga viiendiku oma väärtusest (1)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Mae Leyrer, Baltika juht.
Mae Leyrer, Baltika juht. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Täna saneerimismenetluse alustamisest teatanud Baltika aktsia kukkus päevaga 19,43 protsenti.

Baltika 0,11 eurose hinnaga alustanud aktsia kukkus kauplemispäeva lõpuks 0,085 euro peale. Päeva madalaim hind oli koguni 0,077 eurot. Tehinguid tehti kokku 89 ning käive oli 6201 eurot.

Ettevõte teatas täna börsile, et esitas kolmapäeval Harju maakohtule avalduse saneerimismenetluse algatamiseks, neljapäeval otsustas kohus menetluse algatada.

Otsust põhjendas Baltika koroonaviiruse negatiivse mõjuga Baltika Grupi finantstulemustele ja likviidsusele. Kõige teravamalt on Covid-19 avaldanud senini mõju Baltika Grupi tegevusele Leedus, kus tulenevalt Leedu valitsuse korraldustest on alates 16. märtsist suletud kõik kauplused, 27. märtsist on valitsuse otsusega suletud ka kõik kaubanduskeskused Eestis.

Lätis on kauplused avatud lühendatud tööajaga nädala sees ja nädalavahetusel suletud. Täiendavalt on Baltika Grupi finantstulemusi ja likviidsust negatiivselt mõjutanud ka Baltika Grupis toimuvate ümberkorraldustega – peamiselt tootmise lõpetamisega Eestis – seonduvad ühekordsed kulud. Nimetatud asjaolude koosmõjul on Baltika Grupil tekkinud makseraskused, mis Baltika hinnangul on oma olemuselt ajutised.

Ettevõte usub, et saneerimismenetluse ja selle käigus rakendatavate meetmete tulemusel on võimalik Baltika makseraskused ületada ning taastada ettevõtte likviidsus, parandada kasumlikkust ja tagada ettevõtte jätkusuutlik majandamine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles