Wall Streeti viimased kolm päeva olid viimase 87 aasta edukaimad

Copy
Maaklerifirma TradeMas kaupleja James D'Adamo töötamas kontoris, mis rajati tema koju, kui New Yorgi börsi kauplemispõrand koroonaviiruse puhangu tõttu suleti.
Maaklerifirma TradeMas kaupleja James D'Adamo töötamas kontoris, mis rajati tema koju, kui New Yorgi börsi kauplemispõrand koroonaviiruse puhangu tõttu suleti. Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS

USA tähtsamad aktsiaindeksid tõusid neljapäeval hoogsalt, reageerides teatele, et senat kiitis heaks kahe triljoni dollari suuruse COVID-19 päästepaketi.

Tööstusindeks Dow Jones kerkis 6,4 protsenti, sulgudes tasemel 22 552,17 punkti. S&P 500 liikus ülespoole 6,2 protsenti, 2630,07 punktini. Tehnoloogiaindeks Nasdaq tõusis 5,6 protsenti, sulgudes tasemel 7797,54 punkti.

Sellega on tegu S&P 500 edukaima kolme päevaga alates 1933. aastast. USA senatis heaks kiidetud abipakett pakub leevendust ettevõtetele ja töötajatele. See pannakse esindajatekojas hääletusele reedel.

Osa analüütikuid siiski hoiatas, et aktsiaturult ei maksa pikemaajalist toibumist oodata, kuna ülemaailmse majanduse ja turgude tulevikuväljavaated paistavad üsna tumedad. USA-s eile avaldatud viimase nädala uute töötu abiraha taotlejate arv 3,3 miljonit on rekord alates 1967. aastast, kui näitajat avalikustama hakati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles