Ametiühingud kutsuvad Eesti inimesi põllumeestele appi (13)

Postimees
Copy
Peep Peterson
 
Peep Peterson  Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Vastuseks ettevõtlusorganisatsioonide tänasele nõudele lubada Eestisse 2000 välistöölist kutsuvad ametiühingud Eesti inimesi, kes karantiini tõttu on kaotanud töö või ei saa teenuste peatamise tõttu ajutiselt oma põhitööd teha, põllumeestele appi minema.

Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson kutsus Eesti inimesi, kes karantiini tõttu on kaotanud töö või ei saa teenuste peatamise tõttu ajutiselt oma põhitööd teha, põllumeestele appi minema.

Rahandusminister Martin Helme sõnul võib aasta lõpuks töötute arv kasvada 60–70 tuhande inimeseni. «Selles olukorras peaksime kõigepealt vaatama, kuidas võimalikult paljudele meie enda inimestele rakendust leida,» lausus Peterson.

«Kõigi inimeste rakendamine ei pruugi olla võimalik, kuid samas neist vaid mõne protsendi kaasamine ei tohiks olla välistatud,» sõnas Peterson, lisades, et takistused nende inimeste kaasamisel tuleb läbi arutada ja neile lahendus leida, olgu selleks siis töötamise koht, sisu või tasu.

«Koroonaviirusest põhjustatud kriis on töötajates ebakindlust tekitanud, kuid usutakse, et see on mööduv ning ajutiste muutustega üleelatav. See suurendab ka töötajate huvi just ajutiste hooajatööde vastu,» rääkis Peterson.

Ka Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu esimees Jüri Lember soovitab lisatööjõudu vajavatel ettevõtetel kõigepealt Eesti töötajate poole pöörduda. «Juba praegu töötuks jäävatele või sundpuhkusel olijaile võiks ettevõtjad teha ettepaneku ajutiseks põllumajanduses töötamiseks. Nõustujaid oleks kindlasti juba seepärast, et ei peaks lihtsalt kodus istuma,» soovitas Lember.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles