Ratas kaupmeestele: vastututundetus toob karistuse (1)

BNS
Copy
Eriolukorra juht peaminister Jüri Ratas.
Eriolukorra juht peaminister Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest

Peaminister Jüri Ratase sõnul käituvad need kaupmehed, kes meelitavad allahindlustega rahvast oma poodidesse, vastutustundetult, mis toob ka karistuse.  

«Kutsun üles kaubanduskeskusi ja erinevaid erasektori omanikke ja tegevjuhte – ei ole praegu aeg allahindluste tegemiseks. Austatud erasektor, te peate ise aru saama, et te kutsute ise inimesed oma kauplustesse,» ütles Ratas. 

«Oleme arutanud seda ka siseministriga ja politsei kontrollib toimunut ja riik karistab, kui korraldusi ei järgita,» ütles Ratas. 

«Palun ka inimesi – praegu pole see aeg, kui minna kauplustesse selliste kampaaniate peale. See on otsene oht viiruse levikuks,» lisas Ratas. 

Ta viitas Sportlandi kaubandusketile, kes kutsus eile suure allahindlusega rahvast oma poodi. Näiteks Tartu Lõunakeskuse Sportlandi kauplus oli välja kuulutanud suure soodusmüügi ning pood oli ostlejatest tulvil.

Ostuhullus Lõunakeskuse Sportlandis.
Ostuhullus Lõunakeskuse Sportlandis. Foto: Lugeja fotod

Sportland Eesti tegevjuht Gerd Kiili tunnistas eile, et selline olukord tõepoolest tekkis, aga see lõpetati kiiresti. Kaupluse juhataja korraldusel olevat müügisaali turvaväravad alla lastud ning soodumüügile viidanud reklaamid eemaldatud. 

«See oli veebipoe soodusmüük, aga inimesed jooksid poodi kohale. Me ei osanud seda ette näha,» selgitas Kiili. Kiili juttu ei toeta aga Sportlandi Facebooki postitus, mis kinnitas, et soodusmüük kehtib ka tavakauplustest ostes. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles