Tuntud kohvikukett hädas: me ei taha ettevõtet kohe lõhkuma hakata (6)

BNS
Copy
Gustavi toidukohviku üks omanikke Siim Liivamägi seisab teisele korrusele viival trepil.
Gustavi toidukohviku üks omanikke Siim Liivamägi seisab teisele korrusele viival trepil. Foto: Margus Ansu

Kaubanduskeskustes tegutseva Gustavi kohvikuketi käive on kriisiolukorras langenud ligi 80 protsenti, eriolukorra lõpuni jäävad suletuks firma kohvikud, kus töötab kokku ligikaudu 100 inimest. 

«Tekkinud on väga keeruline olukord, kus tänase seisuga on Gustavi kohvikutes käive langenud ligikaudu 80 protsenti. Nüüd, kui kohvikud jäävad suletuks, puudutab see meie ettevõtte puhul ligi 100 inimest, kes on hõivatud Tallinnas ja Tartus kohviku vallas,» ütles Gustavi kohvikuid opereeriva Mattias Café OÜ tegevjuht Siim Liivamägi BNSile.

«Kõik tublid klienditeenindajad, kokad ja juhatajad on suures segaduses. Küll meie inimesed on olnud väga mõistvad ja kõvasti pingutanud, et kohvikuid töös hoida. Ka juhtkonna hoiak on olnud, et me ei soovi ettevõtet kohe lõhkuma hakata, vaid püüame lahendada probleemi kärbete, kulude juhtimise teel,» märkis Liivamägi. 

Ettevõtte tegevjuhi sõnul asuvad kõik kohvikud kaubanduskeskustes, mistõttu on Gustav väga seotud keskuste otsustega. Kõik Gustavi kohvikud suletakse reedel tulenevalt valitsuse otsusest sulgeda kaubanduskeskused.

Liivamägi sõnul ei soovi ettevõte kedagi koondada ja esialgu pole selleks koostatud ka plaani. «Küll on aga naiivne mõelda, et peale viiruse taandumist on kõik korras ja jätkame sealt, kus pooleli jäime. Kindlasti nõudluse ja tarbimise taastumine võtab aega. Eks otsuseid tulebki vastavalt olukorrale siis teha,» märkis ta. 

Samuti on langenud töömaht Gustavi kondiitritehases, mille tootmine on praeguseks langenud ligi 45 protsenti. Tehases valmivaid tooteid müüb ettevõte lisaks oma kohvikutele ka jaekauplustes. Ettevõtte tootmissektoris töötab ligikaudu 80 inimest. «Me oleme oma tootmisse koondanud aastatega Eesti parimad kondiitrid ja kindlasti teeme kõik, et ei peaks neid tublisi naisi ja mehi koondama hakkama,» lisas Liivamägi. 

Mattias Café OÜ käive kerkis mullu 11,3 protsenti 6,8 miljoni euroni ning puhaskasum 23 protsenti 319 000 euroni. Ettevõttel on kohvikud Kristiine keskuses, Solarise keskuses, Mustamäe keskuses, Viru keskuses, Lasnamäe Centrumis ja Tartu Kaubamajas.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles