Soome hakkab riiklikult toetama Tallinki laevade opereerimist

Copy
Tallink teatas, et sulgeb ajutiselt oma neljast hotellist kolm. Eesti reisiettevõtteid ühendava turismifirmade liidu sõnul on reisisektor jõudnud allapoole nullpunkti. Laevaliiklust siiski jätkatakse, et tagada kaubavedude liikumine.
Tallink teatas, et sulgeb ajutiselt oma neljast hotellist kolm. Eesti reisiettevõtteid ühendava turismifirmade liidu sõnul on reisisektor jõudnud allapoole nullpunkti. Laevaliiklust siiski jätkatakse, et tagada kaubavedude liikumine. Foto: Mihkel Maripuu
  • Soome tarnekindluse amet teatas, et toetab kaubavedudude tagamist eriolukorras
  • Toetus katab põhjendatud kulutuste ja tulude vahe, kuid ei luba teenida kasumit

Soome tarnekindluse amet katab Tallinki erakorraliste reiside tulude ja kulude vahe, et tagada transpordiühenduste toimimine. 

Soome tarnekindluse amet teatas kolmapäeval, et aitab kindlustada Soome ja Rootsi ning Soome ja Baltikumi ning neist riikidest edasi ka Kesk-Euroopa vaheliste kaubavedude jätkumise ning toetab seetõttu meretranspordi teenuse pakkujaid.

Soome toetab järgmise kolme kuu vältel Tallinki Turu-Stockholmi liini laevade Galaxy ja Baltic Princess opereerimist ning Tallinna-Helsingi liini laeva Megastar opereerimist.

Esialgu on toetuse osas kokku lepitud järgmiseks kolmeks kuuks ja toetuse jätkumist kaalutakse juhul, kui epideemia olukord seda edaspidigi nõuab. Kaupade liikumine tagatakse, kuni olukord normaliseerub. Soome tarnekindluse amet pakub toetust kokku seitsmele laevale.

Soome tarnekindluse ameti teate kohaselt katab toetus kulude ja tulude vahe, tagades laevafirmale nullkasumiga tegutsemise. Kui toetust makstakse rohkem, võib amet selle tagantjärele sisse nõuda, teatas amet.    

Sarnased toetused on ette nähtud ka teistele Soome kaubaühendusi teenindavatele laevafirmadele, kokku saavad toetust seitse laeva järgmistel liinidel:
 

  • Turu – Långnäs – Stockholm, Tallink Grupp: Baltic Princess & Galaxy, Viking Line: Amorella & Viking Grace;
  • Helsingi – Tallinn, Tallink: Megastar, Eckerö Line: Finlandia;
  • Vaasa – Umeå, Wasa Line: Wasa Express.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles