Nordica on valmis lennuliikluse täielikuks seiskumiseks

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Nordica värvides Regional Jetile kuuluva lennuki ettevalmistused Tallinna lennujaamas. Pilt on illustratiivne.
Nordica värvides Regional Jetile kuuluva lennuki ettevalmistused Tallinna lennujaamas. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Välismaal viibivad Eesti inimesed peavad täna olema valmis olukorraks, kus mitme kuu jooksul ei ole võimalik enam kodumaale tagasi lennata, hoiatas Nordica ja tütarfirma Xfly kommunikatsioonijuht Toomas Uibo.

Uibo rääkis, et mitmed lennujaamad üle Euroopa ei luba liinilendudel enam oma jaamas maanduda, lubatud on vaid erilennud, mis aitavad inimestel oma koduriikidesse naasta. Paljud maapiirid on mittekodanikele ja -residentidele samuti sulgunud või sulgumas ning peale üksikute, järelejäänud liinilendude, teevad riikide lennufirmad vaid spetsiaalseid repatrieerimislende.

«Eesti inimesed, kes ei ela alaliselt välismaal, vaid viibivad seal ajutiselt, peavad olema täna valmis olukorraks, kus mitme kuu jooksul ei ole võimalik enam kodumaale naasta ei maatransporti kasutades ega lennates. Järgnevateks nädalateks ostetud lennupilet ei taga kahjuks enam lennu toimumist, sest olukord halveneb päevade ja tundidega ning lennufirmad tühistavad pidevalt uusi lende,» ütles Uibo.

Tema sõnul on Nordical kui Eesti riiklikul lennufirmal moraalne kohustus nendest ohtudest inimesi täna teavitada ja olla valmis erilendude tegemiseks, et hätta sattunud kodanikke ja ka teisi, kellel on õigus Eesti Vabariiki siseneda, koju tuua. «Kuna viiruse levik on endiselt kasvufaasis, siis kahjuks puudub meil teadmine, kui kaua selliseid erilende lubatakse veel teha. Meie, nagu ka välisministeeriumi soovitus on see, et inimesed, kes plaanivad lähima paari nädala jooksul Eestisse tagasi tulla, teeksid seda juba lähipäevadel,» kutsus Uibo üles.

Nordica ja Xfly on tänaseks teinud juba mitu erilendu Lõuna-Hispaaniast, Ühendkuningriigist ja Rootsist. Ka täna on Nordica kodulehel olemas võimalus oma asukohast teada anda, et lennufirmal tekiks võimalus sarnaseid lende planeerima hakata. «Saame reageerida väga operatiivselt, lausa tundidega, kui selleks on vajadus,» lubas Uibo, kuid lisas, et tegemist võib olla viimaste võimalustega mitme kuu vältel Eestisse naasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles