Tallink ei maksa tänavu dividendi

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Meremeeste ametiühingu ja OÜ Hansaliin sõlmitud kokkuleppe kohaselt kohustus tööandja täiendavatest koondumistest loobuma, juhul kui olukord Läänemere laevaliinidel drastiliselt ei muutu.
Meremeeste ametiühingu ja OÜ Hansaliin sõlmitud kokkuleppe kohaselt kohustus tööandja täiendavatest koondumistest loobuma, juhul kui olukord Läänemere laevaliinidel drastiliselt ei muutu. Foto: Eesto Vabamägi

Tallink Grupp teeb nõukogule ettepaneku 2019. majandusaasta kasumist dividende mitte maksta.

Sellega on muudetud juhatuse varasemat otsust teha ettepanek maksta dividende 6 senti aktsia kohta, teatas laevafirma börsile.

Tallink põhjendas, et tulenevalt halvenenud ärikeskkonnast ning ettevõtte pikaajalisi huve silmas pidades on seltsi juhatus otsustanud nõukogule teha ettepaneku dividendi mitte maksta.

Ettevõte lisas, et juhatus tegeleb aktiivselt kulude ja rahavoogude juhtimisega, kindlustamaks tavapäraste operatsioonidega võimalikult kiire alustamise peale kriisi möödumist.

Tallink teatas eelmisel nädalal, et vähendab koroonaviirusest tingitud eriolukorra ja selle majanduslike mõjude tõttu kontsernile kõikide ettevõtte Eesti töötajate ehk 3900 inimese palka 30% võrra. 

Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene on andnud korralduse enda palka vähendada 50% võrra. 

«Oleme täna olukorras, kus koroonaviirusest tekkinud eriolukorra majanduslikud mõjud meie ettevõttele on nii ulatuslikud, et meil tuleb teha raskeid otsuseid ning astuda samme ettevõtte jätkusuutlikkuse tagamiseks ning oma töötajate töökohtade säilitamiseks nii suures ulatuses kui vähegi võimalik,» kommenteeris otsust Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene toona. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles