India investorid plaanivad Hiiumaale hiiglaslikku veeparki (1)

BNS
Copy
Veepark. Pilt on illustratiivne.
Veepark. Pilt on illustratiivne. Foto: DAVE KAUP/REUTERS

India investorid soovivad investeerida 8-40 miljonit eurot Hiiumaale veepargi rajamisse, kirjutab Hiiu Leht.

Jaanuaris käis Hiiumaal India ettevõtte B. P. Sons Fun & Entertainment Pvt. Ltd üks omanikke ja tegevjuht Maneesh Verma, kelle 2003. aastal asutatud firma rajas India esimese Dreamlandi nimelise siseveepargi.

Ettevõtluse arendamise sihtasutuse Lääne-Eesti investorkonsultant Sulev Alajõe ütles Hiiu Lehele, et Hiiumaale suurt investeeringut planeeriv ettevõte on registreeritud Indias. Euroopas aga ei ole neil veel ühtki teemaparki, samuti pole siin esindajat. Alajõe esindab investori huve kuni positiivse investeerimisotsuseni. 

Tema sõnul on investorid valmis Dreamlandi esimese etapi ehitusega alustama kohe, kui kohalike ettekirjutuste kohaselt on kõik küsimused läbi arutatud ja otsustatud. Alajõe rõhutas, et pall on praegu valla väravas ja investori ajakava kohaselt saaks Dreamlandi esimese etapi teenuseid Kõrgessaares kasutada juba 2022. aasta suvel.

Ettevõte soovib veeparki rajada Kõrgessaares asuva endise Teadmuskeskuse kinnistule. Kokku vajab veepark maad kuni 5 hektarit.

Hiiumaa vallavalitsus andis küsimuse otsustamiseks volikogule, mis andis vallavalitsusele volitused pidada investoriga edasisi läbirääkimisi tervise- ja vabaajakeskuse loomiseks.

Volikogu majandus- ja eelarvekomisjoni esimees Sander Kopli ütles Hiiu Lehele, et saar vajab väga massiivseid investeeringuid turismiteenuste arendamiseks. «Alajõe poolt tutvustatud projekti mastaap on Hiiumaa seniste turismiarenduste kõrval muljetavaldav ja selliste mahtudega pannakse asjad liikuma,» leidis Kopli.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles