Tallinki laev Star jätkab kaubavedu liinil Paldiski-Sassnitz

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
18.03.2020. Sassnitz, Saksamaa. Tallinki laev Romantika tõi ära suletud piiride tõttu lõksu jäänud eestimaalased.
18.03.2020. Sassnitz, Saksamaa. Tallinki laev Romantika tõi ära suletud piiride tõttu lõksu jäänud eestimaalased. Foto: Eero Vabamägi

Tallink jätkab Saksamaa liinil kaubavedusid, täpsem sõiduplaan selgub tänase jooksul. Kaubaveo hind jääb vahemikku 650-800 eurot. 

Tallink Grupp annab teada, et on saanud Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumist täiendava tellimuse kaubaveoliini jätkamiseks Eesti ja Saksamaa vahel. Kontserni laev Star jätkab liinil Paldiski-Sassnitz opereerimist, tagamaks võimalikult operatiivse ja tõrgeteta kaubavedude jätkumise Baltikumi ja Põhjamaade ning Lääne-Euroopa vahel, teatas Tallinki kommunikatsioonijuht.

Laev mahutab 100 veokit ja 10 reisijate sõidukit. Sõidukita reisijaid pardale ei lubata. Lasti komplekteerimisel on prioriteediks toidukaubad ning ravimid. Kõikidele reisijatele tagatakse majutus kajutites.

Postimehe palvel kommenteeris olukorda Tallinki juht Paavo Nõgene:

«Tänasel päeval on palju ebakindlust kaupade liikumisel Kesk-Euroopast Eestisse ning vastupidi. Kuna tegu on kriisiolukorraga, siis peab olema tagatud kiireim moodus vajadusel suuremahulise cargo transportimiseks Eesti ja Saksamaa vahel. Arvestama peab, et osade vedajate sõnul kestab tavaolukorras ühe autojuhiga maanteed mööda sõit Saksamaale ca 36 tundi. Laevaga 20 tundi. Mõlemas suunas kokkuhoid kokku 32 tundi, mille võrra jõuab kaup kiiremini kohale ning mille võrra kulub ka vähem tööaega autojuhil ning on vähem hõivatud auto, et suunduda juba järgmistele töödele. 

Majandus-ja Kommunikatsiooniministeerium on muutnud ka oluliselt selle liini kaubavedude hindasid, kus hinnad varieeruvad hetkel 650-800 euro vahel, mis on rohkem kui konkurentsivõimeline, võttes arvesse kõike eelnevat ning kütusekulu.»

Stari väljumiste täpne graafik alates 27. märtsist 2020 selgub tänase päeva jooksul ning ettevõte jagab informatsiooni graafiku kohta viivitamatult. «Kaubavedude broneerimiseks Staril palume ühendust võtta Tallink Cargo klienditeenindusega,» teatas ettevõtte kommunikatsioonijuht.

E-mail: booking.cargo@tallink.ee

Tel. +372  612 8686

Faks +372  631 8222

Kõnekeskus on avatud:

E-R 08.00–20.00

L-P:  10.00–18.00

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles