Ilusalongid valitsusele: palun pange meid kinni (14)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Kapillaaride ravi ilusalongis. Pilt on illustratiivne.
Kapillaaride ravi ilusalongis. Pilt on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kosmeetikud, juuksurid ja jalaspetsialistid ootavad riigilt salongide sulgemist ja kahjude hüvitamist.

Paljud vastutustundlikud ilusalongid on juba omal initsiatiivil uksed kinni pannud. Ilusalongid on kohad, kus koroonaviirus levib iseäranis hästi. Need, kes on omal soovil uksed sulgenud ja seetõttu rahast ilma jäänud, vaatavad viltu neile, kes kõige kiuste maniküüri tegemist või juukselõikust jätkavad. Kahe leeri vastasseisust kirjutas sel nädalal ka Postimees põhjaliku loo.  

Seetõttu tahavad need, kes vabatahtlikult on tegevuse pausile pannud, et riik paneks jõuga kinni ka kõik ülejäänud, n-ö streigimurdjate ilusalongid. Siis oleksid kõik turutegijad võrdselt halvas olukorras. «Tunneme muret nendegi iluteenindajate pärast, kes on sunnitud oma tööd jätkama tööandja survel,» kirjutavad iluliidud.

Lisaks mahitusele ilusalongid kinni panna soovivad liidud ka seda, et riik neile kahjud kompenseeriks, luues nn ilusalongide fondi. «Palume luua erakorralise riikliku fondi, mille kaudu eriolukorras hüvitada iluettevõtjatele ja nende töötajatele abi püsikulude katmisel kriisiperioodil. See võimaldaks majandustegevuse peatumisest tulenevate raskustega hakkama saada.»

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium jõudis iluliitudele juba ka vastata. Ministeeriumi majandusarengu osakonna juht Kaupo Reede viitas kirjas valitsuse poolt vastu võetud abipaketile. Näiteks on seal töötukassa palgatoetus, võimalus saada haigushüvitisi ja maksualaseid soodustusi, samuti on võimalik maksuvõlga 18 kuuks ajatada. Võimalik on taotleda ka ärajäänud ürituste osalist kompenseerimist.  

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles