Tallink vähendab töötajate palka kolmandiku võrra (8)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Paavo Nõgene
Paavo Nõgene Foto: Sander Ilvest

Tallink Grupp teatas täna kõigile kontserni Eesti töötajatele saadetud teavituses, et vähendab koroonaviirusest tingitud eriolukorra ja selle majanduslike mõjude tõttu kontsernile kõikide ettevõtte Eesti töötajate palka 30% võrra. 

Kontserni otsus mõjutab ligikaudu 3900 töötajat ning puudutab nii mere- kui kaldatöötajaid, sealhulgas ettevõtte juhatuse liikmeid. 

Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene on andnud korralduse enda palka vähendada 50% võrra. 

«Oleme täna olukorras, kus koroonaviirusest tekkinud eriolukorra majanduslikud mõjud meie ettevõttele on nii ulatuslikud, et meil tuleb teha raskeid otsuseid ning astuda samme ettevõtte jätkusuutlikkuse tagamiseks ning oma töötajate töökohtade säilitamiseks nii suures ulatuses kui vähegi võimalik,» kommenteeris otsust Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene. 

«See ei ole kerge otsus, kuid leiame, et praeguses olukorras on see parim võimalik lahendus, mis ei jäta meie inimesi tööta ja palgata praegusel keerulisel ajal. Tänan siinkohal kõiki Tallink Grupi töötajaid, kes on tänaseni kõikidesse viimase nädala jooksul tehtud ümberkorraldustesse suhtunud mõistvalt ning on teinud tohutuid jõupingutusi selleks, et jätkata tööd väga keerulistes tingimustes ning tagades oma panusega tuhandete kaasmaalaste turvalise koju jõudmise,» ütles Nõgene. 

«Tänan ka ametiühingut ning selle liikmeid konstruktiivse dialoogi eest viimaste päevade jooksul, mis on võimaldanud meil üheskoos jõuda parima võimaliku lahenduseni,» sõnas Nõgene. 

Tallink teeb koostööd töötukassaga valitsuse kehtestatud meetme kasutuseks. Samuti on AS Tallink Grupp pidevas kontaktis riigiga, leidmaks mõistlikke lahendusi tekkiva kahju tasandamiseks, et kohe pärast eriolukorra lõppemist oleks võimalik taastada ja tagada Eesti turismivaldkonnale ülivajalikud laevaühendused kõikide meie sihtpunktidega.

Kontsern vähendab töötajate palku esialgu kaheks kuuks alates aprillist 2020. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles