Hiinlased käivad koroonapuhangu leevenedes taas rohkem poes

Postimees
Copy
Apple'i kauplus Hiinas.
Apple'i kauplus Hiinas. Foto: Mark Schiefelbein/AP/Scanpix

Hiinas, kus koroonaviirusesse nakatunute arv on järsult langenud, on inimesed hakanud jälle rohkem poes käima.

Hiinlased on koroonapuhangu leevenedes taas üles leidnud poed ja kaubanduskeskused, enamasti ükshaaval, ent mõnikord ka kambakesi, vahendab Reuters.

Selle aasta esimesel kahel kuul kahanes jaekaubanduse käive Hiinas möödunud aastaga võrreldes viiendiku võrra. Maailma suuruselt teise majandusega riigis nakatus epideemia käigus üle 800 000 ja suri üle 3200 inimese.

Viiruse levik on aga Hiinas järsult pidurdunud. Sel nädalal on uute haigusjuhtumite arv päevas olnud 20 ringis või väiksem ja valdavalt on nakatunud tulnud välismaalt.

Hiina sisenõudluse taastumine on oluline riigi majanduse seisukohalt. Väga tähtis on see ka paljudele rahvusvahelistele kontsernidele, mille käibest märkimisväärne osa tuleb Hiinast.

Selle koha pealt näis möödunud nädalavahetus lootust andvat, kuna nii Apple'i kauplustes Shanghais kui ka IKEA kolmes avatud poes Pekingis liikus tublisti rahvast.

Siiski ei ole jaekaubandus ligidalgi viirusepuhangu eelsele tasemele. Palju poode ja restorane on endiselt kinni, suur osa avatutest on aga inimtühjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles