Reklaamitulu kukkumise tagajärg: meediamajad langetavad palkasid

PM Majandus
Copy
Tallinn 17.01.2020
Õhtuleht. Ajaleht.

Newspaper
FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Tallinn 17.01.2020 Õhtuleht. Ajaleht. Newspaper FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest

Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov teatas, et drastiliselt vähenenud reklaamitulu tõttu langetatakse töötajate palka ligi viiendiku võrra. 

«Teatasime täna töötajatele, et Covid-19 laialdase leviku ja Eestis väljakuulutatud eriolukorra põhjustatud kahjude tõttu – drastiliselt on vähenenud AS Õhtuleht Kirjastuse reklaamitulud – plaanime vastavalt töölepingu seadusele ajutiselt vähendada oma töötajate palkasid,» kirjutas Šmutov. Iga kirjastuse töötaja töötasu langeb 19% ja muudatus kehtib perioodil 2. aprillist kuni 2. juulini.

Šmutov lisas, et juhatuse töötasu vähendatakse samal ajavahemikul 23%. «Kui majanduslik olukord paraneb või valitsus võtab meedia vaates vastu mõne positiivse otsuse, lõpetame palgakärpe varem.»

«Eesti ajakirjandus on kriisis teinud ennastsalgavalt tööd, kuid ma kardan, et midagi sarnast kuuleb lähiajal ka teistelt meediamajadelt. Kutsun ikka üles kõiki, kellel pole veel Õhtulehe või mõne teise Eesti väljaande tellimust, seda tegema,» ütles peatoimetaja. 

Äripäev kirjutas, et lisaks Õhtulehele langetab ka Ekspress Grupp oma töötajate palku 25%. Palgaalandus kehtib esimesest aprillist esimese juulini. Kui töötajad pole palgalangetusega nõus, on neil õigus töölepingust üles öelda.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles