Trump plaanib ameeriklased rahaga üle külvata (7)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Dollarid.
Dollarid. Foto: Liu Jie/ZUMAPRESS.com

USA president Donald Trump soovib majanduse stimuleerimiseks triljoni dollari suurust stimuleerimispaketti, mille üheks osaks on inimestele raha lihtsalt kätte jagamine.

Rahandusminister Steven Mnuchin rääkis vabariiklastest senaatoritele, et majanduse elavdamise paketi esimese osana jagataks 250 miljardit dollarit lihtsalt inimestele kätte. Üks valitsusametnik ütles The Wall Street Journalile, et administratsioon taotleb vajadusel rahvale veel 250 miljardi dollari andmist lähinädalatel.

«See on suur number. Me paneme lauale ettepaneku triljoni dollari süstimisest majandusse,» selgitas Mnuchin ajakirjanikele.

Triljoni dollari suuruse majanduse ergutamispaketi sisu on veel täpsustamisel ja lõplik summa võib veel muutuda. Valitsus plaanib kulutada tervelt 500 miljardit dollarit inimestele otse raha kätte jagamiseks, millest esimesed 250 miljardit dollarit antakse varsti ja teine 250 miljardit vajadusel mõne nädala pärast.

Lennundussektorit plaanitakse toetada 50 miljardi dollariga ning ülejäänud 500 miljardit kuluks väikeettevõtete toetamiseks ja muudeks kuludeks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles