Koroonakriisi võitja - Amazon palkab 100 000 töötajat ja tõstab tunnitasu

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Amazoni kassavaba toiudupood Seattle'is.
Amazoni kassavaba toiudupood Seattle'is. Foto: Paul Christian Gordon/ZUMAPRESS.com

Veebikaubamaja Amazon plaanib USAs palgata 100 000 lisatöötajat, sest ameeriklased muudavad oma ostmisharjumusi ja online-ostlemine kasvab pretsedenditul kiirusel.

Lisaks tõstab ettevõte kõikide töötajate palka – USAs kahe dollari võrra tund, Suurbritannias kahe naela võrra tund ja Euroopas kahe euro võrra tund.

«Näeme nõudluse olulist kasvu, mis tähendab, et meie tööjõuvajadus on praeguse hooaja jaoks pretsedenditult suur,» kirjutas Amazoni vanemasepresident Dave Clark ettevõttesiseses memos, millest on ülevaade The Wall Street Journalil.

31. detsembri seisuga oli Amazonil kokku 800 000 täiskohaga ja osalise koormusega töötajat.

Kuna paljudes riikides ja linnades soovitatakse koju jääma, õpivad inimesed oma elu ümber korraldama. Paljud ettevõtted üritavad senistest harjumustest loobumisest tekkinud tühimikke täita.

«Amazon on piisavalt suur ja piisavalt võimas ja piisavalt otsustav, et täita suur osa sulgemistest tingitud tühimikke,» ütles majanduslehele Columbia Ülikooli ärikooli jaekaubanduse uuringute juht Mark Cohen. «See on hiiglaslik laialivedamise mootor, mis on kasvanud palju aastaid ning on investeerinud rohkem, kui endal vaja oli,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles