Vene miljonär Antonov peab kuu lõpus taas kohtusse ilmuma

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Antonov (eespool) ja Raimondas Baranauskas.
Vladimir Antonov (eespool) ja Raimondas Baranauskas. Foto: SCANPIX

Leedu pangast Snoras raha väljakantimises kahtlustatav Vene miljonär Vladimir Antonov peab Suurbritannias 30. jaanuaril taas kohtusse ilmuma.

Kohus andis Antonovile ning Snorase endisele presidendile Raimondas Baranauskasele aega, et viimased saaksid tõestada oma väiteid, et Leedu võimud ahistavad neid ning sellel on poliitilised põhjused, kirjutas Briti internetiväljaanne The News.

Paari kahtlustatakse mäletatavasti 897 miljoni liti kantimises Snorasest välja Šveitsi pangakontole ning seejärel enda kontrollitavatele pangakontodele.

Antonovi kaitsja James Lewis on arvamusel, et Leedu võimude tagakiusamine on põhjustatud sellest, et Snorasele kuulunud ajaleht üllitas valitsust kritiseerivaid artikleid.

Lisaks 30. jaanuaril toimuvale kohtuistungile on paika pandud ka juba järgmised kaks istungit, millest esimene toimub märtsis ning lõplik istung mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles