Trump püüdis koroonaviiruse vaktsiini USA ainuomandiks saada (13)

Copy
Protestiplakat CureVaci peakorteri ees 15. märtsil 2020
Protestiplakat CureVaci peakorteri ees 15. märtsil 2020 Foto: Scanpix / ULMER via www.imago-images.de/imago images / ULMER Pressebildagentur

USA president Donald Trump püüdis väidetavalt värvata koroonaviiruse vaktsiini välja töötavaid Saksa teadlasi ja pakkus neile suuri rahasummasid, et USA saaks nende töö ainuõigused.

Saksa ajaleht Welt am Sonntag kirjutas, et USA president püüdis suure rahapakkumise abil keelitada ettevõtet CureVac USAsse kolima, et selle töö ainuõigused jääks Ühendriikidele. Selle peale on ka Saksa valitsus pakkunud ettevõttele rahalisi stiimuleid, see ära ei koliks.

CureVac, mille peakorter asub Saksamaal ja allüksus USAs Bostonis, arendab koroonaviiruse vaktsiini koostöös Saksa föderaalse Paul Ehrlichi nimelise vaktsiinide ja biomeditsiiniliste ravimite instituudiga. Ettevõte loodab juunis või juulis jõuda vaktsiiniga nii kaugele, et saaks taotleda luba inimkatseteks.

Ettevõtte hiljuti ametist lahkunud tegevjuht, ameeriklane Daniel Menichella käis mõnda aega tagasi Valges Majas kohtumas president Donald Trumpiga. Praegu juhib ettevõtet selle asutaja Ingmar Hoerr.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles