GRAAFIK ⟩ Vaata, kes maailma rikkaimatest on kõige rohkem oma vara kaotanud (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Bernard Arnault.
Bernard Arnault. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS

Maailma aktsiaturud on koroonaviiruse tõttu kukkunud enam kui viiendiku võrra ja samavõrra on kahanenud maailma rikkamatele inimestele kuuluvate ettevõtete väärtused.

Bloombergi hinnangul on kõige suuremaks kaotajaks Euroopa rikkaim inimene maailma suurim luksuskaupade müüja LVMH suuromanik ja juht Bernard Arnault, kelle vara väärtus on kahanenud aasta algusest 36 miljardi dollari ehk umbes kolmandiku võrra 69,2 miljardi dollarini.  Veel eelmise aasta lõpus oli tema vara väärtus 103 miljardit dollarit olles sellega maailma jõukamate edetabelis kolmandal kohal.

Ka teine kaotaja on Euroopast. Selleks on moerõivaste müüja Inditex, kellele kuulub Zara kaubamärk, suuromanik Amancio Ortega, kelle vara väärtus on samuti langenud pea kolmandiku ehk 23 miljardi dollari võrra 52,2 miljardi dollarini. Eile teatas Inditex, et sulges koroonaepideemia tõttu Hispaanias ajutiselt kõik Zara poed. Ortega on jõukuselt kümnendal kohal maailmas.

Kolmas kaotaja on India ettevõtja Eesti e-resident Mukesh Ambani, kelle vara väärtus on aasta algusest kahanenud 16,8 miljardi dollari võrra ehk 28 protsenti 41,8 miljardi dollarini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles