USA börsidel oli võimas taastumine (3)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
New Yorgi börsi kauplejad Donald Trumpi kuulamas.
New Yorgi börsi kauplejad Donald Trumpi kuulamas. Foto: MARK LENNIHAN/AP

Ameerika Ühendriikide börsid tegid eile võimsa taastumise neljapäevasest vabalangusest. USA aktsiaturud kerkisid üle üheksa protsendi ehk enam-vähem samapalju kui neljapäeval kukkusid.

USA börsiindeksitel läks eriti suureks tõusuks pärast seda, kui president Donald Trump kuulutas välja eriolukorra, abinõud selleks, kuidas testida suuremat hulka ameeriklasi, aga ka nafta ostmiseks riigi strateegilistesse varudesse ning üliõpilastele riiklike õppelaenude intressimaksete tagasimaksete peatamiseks.

«Turg on volatiilne moel, mida ta kunagi varem pole näinud,» ütles Financial Timesile investeerimisfirma Principal Global Investors portfelliinvesteeringute peastrateeg Todd Jablonski.

Turgude sentiment paranes, kui valitsused andsid teada abinõudest, mida nad finantsilise ja majandusliku kahju vähendamiseks plaanivad. Näiteks Saksamaa lubas toetada piiramatult pandeemias kannatada saanud ettevõtteid. Euroopa Liit lubas võimaldada eelarvereeglite paindlikkust, et teha kõik, mis võimalik, majanduse toetamiseks.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles