Kasela lubab: varustame inimesi 3–4 kuu jooksul värske kalaga

PM Majandus
Copy
Indrek Kasela
Indrek Kasela Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Indrek Kasela juhitud kalatootmisfirmal PRFoods on olemas lähima 3–4 kuu tooraine ja valmistoodangu reserv, et tagada Eesti inimeste varustamine värske kala ja kalatoodetega.

«Eesti elanikel pole tarvis muret tunda, et värske kala ja kalatooted lähikuudel otsa lõppeks,» kinnitas Indrek Kasela, kelle juhitud PRFoods müüb Eesti turul kodumaiseid vikerforellitooteid Heimon Kala kaubamärgi all. «Valdav osa toorainest pärineb meie enda kalakasvatusest, mistõttu saame ka väga kiiresti reageerida nõudluse muutusele.»

PRFoodsil on piisavalt laovarusid, et täita lõpptoote tarneid ja samuti toota neid juurde, kui olukord muutub nii kriitiliseks, et riik isoleeritakse ning kaubavedu on takistatud. «Kuna aga tegemist on kiiresti rikneva kaubaga, siis panen tarbijatele  südamele, et seda ei varutaks enam, kui jõutakse tarbida. Oleks kahju, kui see külmkapist hoopis prügikasti jõuab. Oleme vastutustundlikud toidu ja ka teiste tarbijate suhtes,» rõhutas Kasela.

Ühtlasi läks PRFoods töötajate haigestumise vältimiseks juba veebruaris üle erirežiimile – külalisi ja kõrvalisi isikuid ei lasta tootmisruumidesse, välisreisid on tühistatud, töötajatele tehakse tervisekontrolle ja võimalusel saab teha kaugtööd. Kuna toidustööstustele on juba tavapäraselt kehtestatud kõrgemad hügieeninõuded toodete käitlemisel, siis viiruse levik töödeldud ja pakendatud toodetes on välistatud.

«Küll aga on toiduainete logistika tagamine strateegilise tähtsusega ning seetõttu ootame valitsuselt eelkõige kaubaveo võimaluse tagamist nii maal, veeteel kui õhus,» rõhutas Kasela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles