Täna on börsidel oodata taas languspäeva

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Kauplejad New Yorgi börsil.
Kauplejad New Yorgi börsil. Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

Ehkki USA aktsiaturgudel oli eile suur tõus, on globaalsetel aktsiaturgudel oodata täna taas langust, sest on tekkinud kahtlus Ameerika Ühendriikide valmisolekus võitluses koroonaviiruse tagajärgedega.

President Donald Trump kutsus eile kokku küll pressikonverentsi, kus lubas suurt majanduse stimuleerimise paketti, aga tal ei olnud mitte midagi konkreetset öelda. Esmaspäeval oli ta lubanud suuri majanduslikke stiimuleid ning enne eilset pressikonverentsi lubas veel «väga dramaatilist» plaani, kuid tegelikkuses tal midagi konkreetselt öelda ei olnud.

Räägitud on abist kruiisifirmadele ja lennufirmadele, krediidiabist naftakompaniidele ning maksupuhkusest tööjõumaksudele, mis kergitas USA aktsiaturge pea viis protsenti.

«On raske mõista, kas aktsiaturg lihtsalt põrkus või investorid isegi uskusid president Trumpi ja tema ametnike lubatud agressiivseid stimuleerimisvõimalusi,» kirjutas maaklerfirma Michael O’Rourke klientidele.

Aasia börsid täna hommikul langesid, USA aktsiaindeksite tulevikutehingud on pea kaheprotsendises languses.

Siiski alustas Londoni börs tänast börsipäeva kaheprotsendise tõusuga tänu keskpanga (Inglise Pank) erakorralise otsusega langetada baasintresse veerandi protsendipunkti võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles