Kommentaar Tekib ülemuse pikalt saatmise fond (8)

Harry Tuul
, BNSi ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Kui praegu saavad hüvitist vaid need, kes on töötuks jäänud n-ö sunniviisil, näiteks koondamise või töölepingu lõppemise tulemusel, siis tulevikus võiksid samaväärset hüvitist saada ka vabatahtlikult lahkujad.
Kui praegu saavad hüvitist vaid need, kes on töötuks jäänud n-ö sunniviisil, näiteks koondamise või töölepingu lõppemise tulemusel, siis tulevikus võiksid samaväärset hüvitist saada ka vabatahtlikult lahkujad. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Kui valitsus annab töötajatele võimaluse piltlikult öeldes ülemus pikalt saata ehk saada töötuhüvitist ka juhul, kui ta lahkub töölt omal soovil, kinnistab see tööturu uude sängi.

Eesti eristub jõukatest Põhjamaadest selle poolest, et meil napib mõjukaid ametiühinguid. On ettevõtjaid, kelle hinnangul on ametiühingute nõrkus Eesti edu alus.

Nüüd aga valmistab sotsiaalministeerium ette reformi, mis muudaks mitte ainult pea kakskümmend aastat tagasi loodud töötuskindlustushüvitiste süsteemi, vaid ilmselt tunduvalt ka töösuhteid. Kui praegu saavad hüvitist vaid need, kes on töötuks jäänud n-ö sunniviisil, näiteks koondamise või töölepingu lõppemise tulemusel, siis tulevikus võiksid samaväärset hüvitist saada ka vabatahtlikult lahkujad.

See muudab kogu pilti.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles