Jõulutormid tõid kindlustusseltsidele kahjunõudeid 1,4 miljoni euro ulatuses

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaal Tähtvere vallas Märjal kukutas tormituul ehitustellingu otsa 20 autole.
Tartumaal Tähtvere vallas Märjal kukutas tormituul ehitustellingu otsa 20 autole. Foto: Erakogu

Kindlustusseltsidele on jõulude ajal puhkenud tormide tagajärjel tekkinud kahjude hüvitamiseks laekunud praeguseks 567 kahjunõuet kokku 1,4 miljoni euro ulatuses.

Siiani lisandub iga päev veel uusi kahjunõudeid ning ka kahjusumma suureneb kindlasti, teatas Eesti Kindlustusseltside liit.

Kahjuavaldusi laekus kõikjalt Eestist, kuid enamasti Tallinnast ja Harjumaalt.

79 protsenti kõigist kahjuavaldustest on seotud hoonetele ja rajatistele tekkinud kahjuga. Tänaseks teada olev suurim üksikkahju on summas 75 tuhat eurot.

Kindlustusseltside liidu juhatuse liikme Andres Piirsalu sõnul hüvitatakse tormi põhjustatud kahju viivitamatult kõigile, kes on oma kindlustuslepingust tulenevad kohustused täitnud ning tormikahjude katteks aegsasti kindlustuslepingu sõlminud.

Kuna tormihooaeg ei ole kaugeltki möödas, soovitab kindlustusseltside liit üle kontrollida, kas sõlmitud kindlustusleping pakub kaitset tormiga kaasneda võivate, sealhulgas ka üleujutusega seotud kahjude vastu. Kui lepingust ei selgu üheselt, kas kindlustus tormi ja üleujutuse vastu on olemas, tuleks pöörduda kindlustuskaitse täpsustamiseks oma kindlustusseltsi poole.

Samuti on asjakohane võtta ette ennetavaid samme võimaliku kahju vähendamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles