Eestlased hakkavad maailma suurima lennukitootja teraslinde hooldama (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Lennukihooldusfirma Magnetic MRO juhatuse esimees Risto Mäeots.
Lennukihooldusfirma Magnetic MRO juhatuse esimees Risto Mäeots. Foto: Sander Ilvest

Tallinna lennujaamas paiknev lennukihooldusfirma Magnetic MRO sõlmis lepingu maailma suurima lennukitootja Airbusiga ning hakkab peagi pikaajaliselt viimase lennukeid hooldama.

Lisaks lennukite hooldusele pakub Magnetic veel erinevaid klienditoe teenuseid. «See on väga hea hüppelaud meie edukale koostööle Airbusiga ja päris kindlasti avab see maailma tasemel partnerlus Magnetic MRO jaoks uusi võimalusi ning muidugi veelgi kõrgemaid ootusi, olles nüüd Airbus lennukite hooldusega seotud teenuste tunnustatud tarnija,» ütles Magneticu kommertsjuht Inga Duglas.

Magnetic MRO juht Risto Mäeots on varem öelnud, et miks mitte ei võiks nad maailma suurimale lennukitootjale lausa juppe toota. Airbusi lennuk pannakse kokku Prantsusmaal Toulouse’is, ent elemendid toodetakse Euroopa Liidu eri paigus. «Miks Eesti ei võiks Airbusi tehasele midagi suuremat toota? Miks see peab olema tualettpott? See võiks olla ka mingi tiivaelement või midagi muud – siin tuleb mängu see, kui poliitiliselt aktiivsed me oleme,» ütles Mäeots.

Magnetic MRO on Eesti suurim lennukihooldusettevõte. Tallinna lennujaamas paiknevates angaarides teeb firma Boeing 737 ja Airbus 320 lennukitüüpide baashooldust ning ka värvib lennukeid. 

Lisaks tegeleb ettevõte lennukihoolduse oskusteabe müügiga, pakub liinihooldusteenust ehk lennukite kiirhooldust nii Eesti kui ka välismaa lennujaamades, vahendab lennuki varuosasid, hooldab lennukikomponente ning toodab ja disainib lennukite interjööre.

Magnetic MRO kuulub hiinlastele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles