Eesti laevafirma tippjuht oli sunnitud ameti maha panema (1)

PM Majandus
Copy
Jaano Vink juhtis enne Baltic Workboatsi etteotsa asumist börsil noteeritud ehitusfirmat Nordecon. Käsipõsakil istuma ei plaani mees aga jääda.
Jaano Vink juhtis enne Baltic Workboatsi etteotsa asumist börsil noteeritud ehitusfirmat Nordecon. Käsipõsakil istuma ei plaani mees aga jääda. Foto: Saarte Hääl

Edukat Saaremaa laevaehitusfirmat Baltic Workboatsi juhtinud Jaano Vink oli sunnitud juhikohalt taanduma, sest tema nägemus läks omanike omast lahku.

«Istusime omanikega maha ja arvestades seda, kuhu ja kuidas ettevõte liigub, millised mõtted on omanikel ja millised minul juhatuse liikmena, siis tundus mõistlik sõbralikult lahku minna,» ütles Vink Äripäevale, kuid ei täpsustanud, milles erimeelsused konkreetselt seisnesid.

Baltic Workboatsi uus juht on varem ravimifirmat Tamro tüürinud Lauri Betlem, kelle sõnul on temal omanikega ühine arusaam, kuidas ettevõtet edasi arendada ja mis on uued ärisuunad.

Loe pikemat intervjuud Vingiga Äripäevast.

Paar aastat tagasi kaotas Saaremaa laevafirmast päevapealt töö David O'Brock, kes ütles, et ta on ettevõttes oldud aja eest tänulik, kuid tema teadmised laevaehituse kohta polnud ilmselt piisavad. 

Baltic Workboats oli viimati meedias mullu detsembris, mil nad andsid teada, et sõlmisid Omaani politseiga 50 miljoni euro suuruse lepingu 14 patrullpaadi ehitamiseks.

«See on meie jaoks väga oluline saavutus, sest Lähis-Ida turule sisenemine on olnud kaua meie prioriteet ja me oleme lepingu nimel töötanud pea neli aastat,» ütles laevafirma omanik Margus Vanaselja.

Baltic Workboatsi omanikud on Margus Vanaselja ja Märten Vaikmaa.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles