Tuule Liinid vaidlustas ettevõtte kõrvale jätmise Kihnu ja Vormsi liinikonkursilt

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Tõnis Rihvk
Tõnis Rihvk Foto: Saarte Hääl
  • Maanteeamet saatis kolmele vedajale kutse väikesaarte liiniveo otsekonkursile
  • Kutse said Tallink, TS Laevad ja Kihnu Veeteed, Tuule Liinid jäeti kõrvale
  • Tallink teatas, et ei tee pakkumist, TS Laevad pole otsust teatanud

Osaühing Tuule Liinid saatis maanteeametile pöördumise, milles nõutakse firma kaasamist väikesaarte liiniveo otsekonkursile. 

Tuule Liinid OÜ vaidlustab ettevõtte kõrvalejätmise maanteeameti korraldatud liinikonkursilt Kihnu, Vormsi, Manilaiu ja Sõru-Triigi parvlaevaliikluse korraldamiseks, teatas ettevõtte juhatuse liige Tõnis Rihvk. Maanteeametile täna saadetud kirjas nõutakse vastust 11. märtsiks. 

«Maanteeamet on täiesti teadlikult ja tahtlikult Tuule Liinid OÜ otselepingu sõlmimise menetlusest välja jätnud. Meie hinnangul ei ole selline väljajätmine seaduslik, õiglane ega põhjendatud ning Tuule Liinide menetlusest kõrvalejätmisega on otseselt rikutud käskkirjas endas toodud eesmärke ja põhimõtteid,» avaldas Rihvk oma pöördumises nördimust. 

«Tahame selgitust, mis alusel ja kaalutlustel otsustas maanteeamet korraga mitmele parvlaevaliinile vedaja leidmiseks korraldada otselepingu sõlmimise menetluse, mitte avatud riigihankemenetluse, nagu oleks sellises olukorras tavapärane,» selgitas Rihvk päringut ning lisas, et kui amet rahuldavat vastust ei anna, peab Tuule Liinid kasutama vastavaid juriidilisi võimalusi. Rihvk rõhutas, et ettevõte ei taha menetlust takistada, vaid tema soov on konkursil ausalt osaleda. 

Vjatšeslav Leedole kuuluva Holostovi Kinnisvarahalduse aktsiaseltsi tütarettevõte Tuule Liinid opereerib Prangli ja mandri vahelist Leppneeme-Kelnase parvlaevaliini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles