Briti poed kehtestavad paanilise varumise tõttu müügipiiranguid (4)

Copy
Ühendkuningriigi kaupluse külastaja tühjade lettide vahel, mida siinmail pole mitukümmend aastat nähtud.
Ühendkuningriigi kaupluse külastaja tühjade lettide vahel, mida siinmail pole mitukümmend aastat nähtud. Foto: ROBYN BECK/AFP

Briti kaubanduskeskused hakkasid koroonaviiruse paanikast tingitud osturalli tõttu kehtestama piiranguid teatud kaupade müügile.

Vetsupaber, antibakteriaalsed geelid, konservid, seep ja paratsetamool on Suurbritannias koroonapaanika tõttu otsakorral nii päris- kui veebipoodides.

Osturallile andis hagu ka riigi tervishoiuameti läinud nädala soovitus, et inimesed valmistuksid juhuks, kui nad peavad mitmeks nädalaks koju karantiini jääma.

Valitsuse teadusnõuniku Patrick Vallance'i sõnul ei ole rahval aga paaniliseks varumiseks mingit põhjust.

Jaehiid Tesco kehtestas nädalavahetusel piirangu, mille järgi võib kaupu, nagu makaronid, antibakteriaalsed vahendid ja pika säilivusajaga piim, osta kõige rohkem viis ühikut.

Pea 3500 poega Tesco on seni ainus Briti poekett, mis on seadnud piiranguid toiduainete müügile.

Waitrose on seni piiranud ainult antibakteriaalsete lappide ja seepide veebimüüki. Walmarti tütarfirma Asda lubab nii veebis kui poes osta korraga ainult kaks antibakteriaalset geeli.

Läinud nädalal piiras desinfitseerimisvahendite müüki ka apteegikett Boots.

Desinfitseerimisvahendite müük on viimastel nädalatel Ühendkuningriigis enam kui kolmekordistunud. Vedelseebi müük on kasvanud seitse protsenti ja puhastusvahendite müük kümme protsenti, teatas uuringufirma Kantar.

Pühapäevase seisuga oli Suurbritannias 278 Covid-19 juhtumit, sealhulgas kolm surma.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles