Tänavusel Meremessil on põhirõhk praktilistel veesõidukitel

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Purjekad Eesti Näituste messikeskuses Meremessil 2020, esiplaanil päevapurjekas Dagö 17
Purjekad Eesti Näituste messikeskuses Meremessil 2020, esiplaanil päevapurjekas Dagö 17 Foto: Mairold Metsaviir
  • Meremessil esitletakse 247 Eesti oludesse sobivat paati ja purjekat
  • Luksuslikke merekaatreid esindav Baltic Cruisers loobus messist viirusekartuses

Eesti Näituste messikeskuses Tallinnas täna alanud Meremess keskendub Eesti oludesse sobivatele veesõidukitele ja varustusele. 

Meremessi korraldaja Kristo Herzmann märkis tänavuse messi eripärana, et kõik esitletavad 247 paati ja purjekat on praktilised ning Eesti oludesse sobivad veesõidukid. 

«Suuri luksuslaevu meil tänavu ei ole. Kõik on tavalisele kasutajale mõeldud paadid-jahid, võib kasvõi kohe vette lasta ja sõita. Küll aga on seekordsel messil üle aastate palju Eestis toodetud purjekaid,» kommenteeris Herzmann. Ühena uudistest tõi ta esile Eestis valminud päevapurjeka Dagö 17, mis sobib hästi rannalähedaseks hobimeresõiduks. 

Tavapäraselt on meremessil kohal ka mereliikluse ja mereohutusega tegelevad ametid ning vabatahtlikud merepäästjad, kes tutvustavad turvalise meresõidu algtõdesid ja varustust.

Luksuslikke merekaatreid Princess ja Storebro Eestis esindav Baltic Cruisers seekordsel meremessil ei osale. Ettevõtte omanik Viktor Siilats postitas sotsiaalmeedias kommentaari, et Baltic Cruisers hoidub meremessilt eemale koroonaviiruse kartuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles