Majanduslangus? ⟩ Helme lõi kriisikomisjoni (31)

BNS
Copy
Rahandusminister  Martin Helme riigikogus.
Rahandusminister Martin Helme riigikogus. Foto: Erik Tikan

Rahandusminister Martin Helme sõnul on rahandusministeerium käivitanud koroonaviirusega seotud majandusmõjude uurimiseks riskistsenaariumite analüüsi.

«Me paneme kokku rahandusministeeriumi, Eesti Panga, majandusministeeriumi ja peaministri büroo majandusspetsialistide meeskonna, kes analüüsib võimalikke riskistsenaariume, töötab välja mingisuguse hulga ettepanekuid leevendavateks meetmeteks ja ühtlasi töötab välja päästikukohad, mis hetkest alates neid on vaja rakendama hakata,» ütles Helme neljapäeval valitsuse pressikonverentsil.

Vastuseks küsimusele, kas järgmise aasta riigieelarve koostamine võib turbulentsete aegade tõttu venida, märkis Helme, et riigieelarve strateegia (RES) koostamise graafikus ta praegu muudatusi ei näe. RES peab olema kinnitatud aprilli lõpuks, ent ministri sõnul soovib valitsus sellega varem hakkama saada.

Rahandusminister rääkis samuti, et kolmapäeval toimus Euroopa rahandusministrite telefonikonverents, kus andsid muu hulgas ülevaate ministrid nendest riikidest, kus olukord on hullem.

«Majanduslikus mõttes on murenoot väga suur. Küsimus on eelkõige selles, kui kaua see olukord püsib, mis perioodil me näeme haiguse leviku kasvu, millal ta hakkab taanduma. Üldiselt on suhtumine selline, et me räägime ikkagi kuudest, kus olukord jätkuvalt halveneb, enne kui ta hakkab paranema,» nentis Helme.

Majanduse taastumine võib Helme hinnangul toimuda ka aasta sees, teises-kolmandas kvartalis. «Aga kui ta käivitab mingisugused protsessid, mida me siiani ette pole näinud, kui börsidel ja rahaturgudel läheme mingisugusest murdepunktist üle, siis ma pigem arvan, et oleme sunnitud tegelema mingisuguse lisaeelarvega,» ütles ta.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles