Bransoni «ainult täiskasvanutele» kruiisilaev Scarlet Lady jätab New Yorki minemata

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Virgin Voyages esimene kruiisilaev Scarlet Lady
Virgin Voyages esimene kruiisilaev Scarlet Lady Foto: CruiseFever
  • Esimene ainult täiskasvanutele mõeldud kruiis väljub Miamist 26. märtsil
  • Scarlet Lady reisidele saab osta vaid terve kajuti korraga
  • Laeval on salongid tätoveeringute ja piercing'ute tegemiseks

14. veebruaril Itaalias Fincantieri laevatehases firmale Virgin Voyages üle antud «ainult täiskasvanutele» mõeldud kruiisilaeva promotuuri kava muudeti ning laev suundub ilma vahepeatusteta Miami sadamasse Floridas, kus märtsi lõpul peaks algama esimene ametlik ristlusreis. 

Maailma kõige uuem merekruiisioperaator, Richard Bransonile kuuluv Virgin Voyages jätab ära oma esimese kruiisilaeva Scarlet Lady külastuse New Yorki ning laev suundub otse Miamisse, teatas portaal CruiseFever. 

Virgin Voyages omanik Richard Branson.
Virgin Voyages omanik Richard Branson. Foto: RAUL ARBOLEDA / AFP

Uus kruiisilaev pidi teekonnal oma esimese kruiisi alguskohta Miamis peatuma ka New Yorgis, et uuele firmale reklaami teha, kuid esitlus otsustati ära jätta. Enne Atlandi ületamist külastas Scarlet Lady reklaamiüritusi Doveris ja Liverpoolis. 

«Hoiame uudistel tähelepanelikult silma peal. Maailma uudiste pealkirjade valguses otsustasime lükata esitlustuuri New Yorgis edasi. Meil pole pardal absoluutselt mingeid terviseprobleeme,» teatas Virgin Voyages pressiavalduses.

Laeva esimene kruiis peaks plaani kohaselt väljuma 26. märtsil. Laev hakkab sõitma lühemaid Kariibi mere ja Bahama saarte ringreise, väljumisega Miami sadamast. Teenindades laeval Scarlet Lady ainult üle 18 eluaasta vanuseid reisijaid, loodab Virgin Voyages meelitada jõukamat kliendigruppi, kes rahvarohketele tavakruiisidele kuigi meelsasti ei lähe. Firma teatel on nende hinnad tavapärasest pisut kõrgemad, kuid erinevalt konkurentidest ei pakuta üksikpileteid ning osta saab vaid terve kajutipileti. Kajutihinnas on toidu, spordiklubide ja interneti tasu, kuid alkohoolsed joogid tuleb osta eraldi. 

Laeval on 1408 kajutit reisijatele ning 814 meeskonnale. Kokku võtab alus pardale 4400 inimest, neist 2770 reisijat. Pardal puuduvad reisilaevade tavapärased buffet-restoranid, see-eest on 20 erisugust toidu- ja joogikohta. Laevas on ka teatri- ja kontserdisaal ning salongid, kus saab lasta teha tätoveeringuid ja piercing'uid.  

277,2 meetri pikkusel ning 41 meetri laiusel laeval on 17 tekki, 86 protsenti kajutitest on merevaatega ning varustatud rõduga. Kruiisilaeva maksimumkiirus on 22 sõlme, tavaline kruiisikiirus aga 20 sõlme. Alust viivad edasi kaks 16-megavatist elektrimootorit, millele annavad energiat 48-megavatise koguvõimsusega diiselgeneraatorid. Ligikaudu ühe megavati ulatuses toodetakse vajaminevat energiat ka diiselgeneraatorite jääksoojusest. 

Laev on esimene Virgin Voyagesi tellitud kolmest sarnasest kruiisilaevast. Tellimuse kogumaksumuseks on teatatud 2,5 miljardit dollarit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles