Nokia pikaaegne juht astub tagasi

PM Majandus
Copy
Nokia endine tegevjuht Rajeev Suri.
Nokia endine tegevjuht Rajeev Suri. Foto: YVES HERMAN/REUTERS

Nokias 25 aastat töötanud ja alates 2009. aastast juhtinud Rajeev Suri astub ametist tagasi, tema asemel hakkab Soome tehnoloogiahiidu juhtima energiafirma Fortum tegevjuht Pekka Lundmark.

Nõukogu nimetas Lundmarki tegevjuhiks ning tema volitused algavad 1. septembril, teatas Nokia börsile.

Enne Fortumit oli Pekka Lundmark Konecranesi tegevjuht ning töötas 90ndatel Nokias mitmes ametis. Tema sõnul on Nokial 5G ajastuks hea positsioon ning firma eesmärk on jätkuvalt pühenduda klientide, töötajate ja aktsionäride huvidele.

Nokia nõukogu esimehe Risto Siilasmaa sõnul on Lundmarkil põhjalikud teadmised telekomivõrkudest, tööstuse digitaliseerimisest ning võtmeturgudest USAst ja Hiinast.

«Pärast 25 aastat Nokias soovin midagi teistsugust,» ütles ametist lahkuv Suri. «Nokia jääb alati osaks minust ja tahan tänada kõiki, kellega ma viimasel kümnel aastal koos töötasin ja kes aitasid teha Nokiat paremaks kohaks ja mind paremaks juhiks,» ütles ta.

Suri lahkub ametist 31. augustil ning ta jätkab nõukogu nõustajana aasta lõpuni. Tema juhtimisel võttis Nokia 15,6 miljardi euroga üle Prantsuse telkomihiidlase Alcatel-Lucenti

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles