Galerii ⟩ Südalinna suurarendus kerkib ajalooliselt suure laenu toel (1)

PM Majandus
Copy

Porto Franco sõlmis reedel 102 miljoni eurose laenulepingu Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga (EBRD) ja Luminoriga. Arenduse eestvedaja Rauno Tederi sõnul pole Balti riikides olnud ühtegi kinnisvaraarenduslaenu, mis ületaks 100 miljoni euro piiri.

EBRD laenumaht on 63 miljonit ja Luminori maht 39 miljonit eurot.

«Märkimisväärne on EBRD ja Luminori investeeringu maht, mis lisaks keskuse ülesehitamisele panustab ka Eesti majanduse konkurentsivõimesse ning toetab riigi keskkonnasõbralikku ja säästvat arengut,» ütles väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kaimar Karu pressiteate vahendusel.

«Endiste industriaalpiirkondade taaselustamine ja jätkusuutlik kinnisvaraarendus on EBRD kinnisvara- ja turismistrateegia kaks tähtsaimat tugisammast,» sõnas EBRD kinnisvara- ja turismiüksuse juht Vlaho Kojakovic.

«Porto Franco ehitatakse LEED Gold sertifikaadi nõudmiste järgi. Tallinna vanalinna sadamaga ühendav Porto Franco omab keskset rolli laiema sadamaala taaselustamisel, mis on kiiresti saamaks peamiseks südalinna väravaks,» lisas ta.

«Baltimaades pole kunagi olnud ühtegi kinnisvaraarenduslaenu, mis ületaks 100 miljoni euro piiri,» sõnas Porto Franco OÜ juhatuse esimees Rauno Teder.

Porto Franco on Tallinna kesklinna, Admiraliteedi basseini äärsele alale rajatav mereäärse promenaadiga hoonekompleks. Suurema osa pindadest moodustavad kaubandus-, toitlustus- ning büroopinnad. Porto Franco arendusse investeeritakse 190 miljonit eurot ning selles on pinda enam kui 150 000 ruutmeetrit. Kompleksi arendab Porto Franco OÜ.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles