Tallinna linnapea Kõlvart tahab uut maksu (6)

BNS
Copy
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul võiks turismimaksu abil edendada linnataristut ning suunata turismimaksust laekuvat raha turismisihtkoha arengusse, lähiajal plaanib linn pöörduda tagasi ka lühiajaliste rendipindade reguleerimise teema juurde.  

Linnapea arutas Tallinna turismiarenguid neljapäevasel kohtumisel turismisektori esindajatega. Ümarlaual jäi selgelt kõlama, et turism on Tallinna jaoks oluline, linn panustab sellesse ning koostöö turismi arendamisel linna ja turismiettevõtjate vahel on kasulik ja vajalik, teatas linn.

Kohtumisel arutati turismimaksu kui tööriista üle, mida saab Tallinna kui turismisihtkoha arendamise ja turundamise kasuks tööle panna. «Turismimaks on pigem arenguvõimalus kui riskikoht. Kogutud vahendid saaksime suunata näiteks kolme suurde valdkonda: linnataristu edendamisse, turismi madalhooaja ergutamiseks läbi kultuuri- ja konverentsiürituste toetamise ning Tallinna rahvusvahelisse sihtkohaturundusse,» ütles Kõlvart.

Kõlvart rõhutas, et peab oluliseks suunata turismimaksust laekuvat raha koostöös turismisektori esindajatega turismisihtkoha arengusse. Turismimaksu võiksid maksta nii Tallinna majutusettevõtetes ööbijad, külaliskorterites ööbijad kui ka kruiisituristid. 

Kohtumisel kõneldi ka jagamismajanduse platvormide kaudu linna külastajatele väljarenditavate lühiajaliste rendipindade teemal, mis on oluline nii kohaliku omavalitsuse kui hotellide vaatenurgast. Lepiti kokku, et selle teema juurde pöördutakse lähiajal tagasi arutamaks valdkonna reguleerimise vajadust ja põhimõtteid. 

Tallinna väisab aastas 4,5 miljonit väliskülastajat, neist 2,15 miljonit veedavad siin ka vähemalt ühe öö. Ligi kolmandik ööbivatest välisturistidest ööbivad külaliskorterites ehk lühiajalistel rendipindadel. Nelja aasta jooksul on külaliskorterite arv kasvanud üle kahe korra. Olenevalt hooajast jääb pakutavate lühiajaliste üüripindade arv Tallinnas vahemikku 1900–2800.

Kohtumisel osalesid Eesti Turismifirmade Liit, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, Eesti Konverentsibüroo, Tallinna Sadama ja Tallinna Lennujaama esindajad ning Eesti suurima reisijaid vedava laevafirma Tallinki esindaja.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles