Tööstustoodangu tootjahinnad langesid 0,7 protsenti

BNS
Copy
Tööstus
Tööstus Foto: Caro / Oberhaeuser / Caro / Oberhaeuser

Statistikaameti andmete kohaselt langes tööstustoodangu tootjahinnaindeks jaanuaris võrreldes 2019. aasta detsembriga 0,7 protsenti ja võrreldes eelmise aasta jaanuariga 2,4 protsenti.

Tootjahinnaindeksit mõjutas detsembriga võrreldes keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, elektroonikaseadmete ja kütteõlide tootmises, samuti hinnatõus puidutöötlemises ja puittoodete tootmises ning mäetööstuses, teatas statistikaamet.

Eelmise aasta jaanuariga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamisel, paberi ja elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnatõus toiduainete ja kütteõlide tootmises.

Ekspordihinnaindeks muutus detsembriga võrreldes 0,1 protsenti. Kõige rohkem tõusis naftasaaduste, põllumajandustoodete ja turbatoodete hind ning langes elektrienergia, paberi- ja puidutoodete hind. Võrreldes 2019. aasta jaanuariga jäi ekspordihinnaindeks samale tasemele.

Impordihinnaindeks muutus detsembriga võrreldes 0,5 protsenti. Keskmisest enam tõusis naftasaaduste, keemiatoodete ning ehitusmaterjalide hind, aga langes elektrienergia, nahktoodete ja jalatsite ning kummi- ja plasttoodete hind. Võrreldes 2019. aasta jaanuariga tõusis impordihinnaindeks 1,7 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles