Halvima stsenaariumi korral kaotaks Tallink pool miljonit reisijat (1)

PM Majandus
Copy
Laeva Megastar esimene väljumine.
Laeva Megastar esimene väljumine. Foto: Tallink/Andres Raudjalg

Tallink Grupi juht Paavo Nõgene sõnul on koroonaviiruse leviku tõttu tühistanud ligi 20 000 Aasia turisti reisid kuni aprillini.

Nõgene lisas, et kõige mustema stsenaariumi realiseerumise korral võib Tallink kaotada kuni pool miljonit reisijat. Seda juhul, kui koroonaviiruse puhang ulatuks turismi tippaega. Samuti rääkis Nõgene, et nakatunuga reisilaev ei tohiks panna karantiini ja see, mis näiteks Jaapanis tehti, oli vale. Nimelt ei toimu laevas õhuvahetust ja kajutitesse pumbatakse laeva siseõhku, mis see soodustaks viiruse levikut.

Veebruari alguses rääkis Tallinki kommunikatsioonijuht Katri Link, et pärast seda, kui Hiina keelustas hiinlaste grupireisid 25.-26. jaanuari ajal, siis tühistati ka Tallinki laevadel ja hotellides alates 27. jaanuarist kõik hiinlaste grupibroneeringud, mis olid tehtud veebruariks ja märtsiks.

«Lisaks on nüüd selle nädala jooksul tulnud uudised, et Eesti saatkond Hiinas on lõpetanud turismiviisade väljaandmise hiinlastele ning alates eilsest tühistas Finnair kõik lennud Mandri-Hiinasse ja Hiinast kuni 29. veebruarini. Sellel on kindlasti lähiajal Hiina reisijate arvule ka oma mõju,» rääkis Link.

Toonase seisuga oli kokku tühistatud ligikaudu 11 000 Hiina reisijate broneeringut veebruari- ja märtsikuus, mis on umbkaudu 0,1% reisijate aastasest koguarvust. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles