President kuulutas laevandusseaduse välja, pakett jõustub tänavu 1. juulil

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Eesti trikoloori heiskamisega tähistatakse täna hõimupäeva.
Eesti trikoloori heiskamisega tähistatakse täna hõimupäeva. Foto: Shutterstock

Kaubalaevade Eesti lipu alla toomiseks loodud seadustepakett sai lõpliku kinnituse. Sinimustvalge all seilava laevastiku suurenemine võib alata 1. juulil. 

«18. veebruaril läbisid laevanduspaketi muudatused edukalt Riigikogu III lugemise ning kaks päeva hiljem, 20. veebruaril kuulutas president Kersti Kaljulaid laevanduspaketi välja. Sellele eelnesid töised läbirääkimised Euroopa Komisjoniga riigiabi loa saamiseks. Riigiabi luba saadi eelmise aasta 16. detsembril ning laevanduspakett jõustub lõplikult 1. juulil 2020,» teatas veeteede ameti kommunikatsioonijuht.

Veeteede Ameti arendusosakonna juhataja Eero Naaber tõdes, et viimaste aastatega on ära tehtud väga palju, kuid töö ei ole kaugeltki lõppenud.

«Et Eesti laevaregister muutuks globaalsel skaalal konkurentsivõimeliseks, on vaja edasi pingutada. Tänaseks on loodud seadusandlik eeldus, mis võimaldab laevadel Eesti lipu alla tulla ning nüüd tuleb jätkata tööd, et luua võimalikult head tingimused laevaomanikele ja meremeestele. Samuti on vaja rahvusvaheliselt tõsta Eesti lipu ja mereriigi mainet,» selgitas Naaber.  Ühe järgneva tegevusena plaanitakse enne seaduse jõustumist välja töötada detailsemad laevanduspaketi selgitused. Samuti jätkatakse tööd muude laevanduse arengut toetavate tegevustega, sealhulgas  luuakse kaasaegsed laevade- ja meremeeste infosüsteemid ning käivitatakse 24/7 toimivad klienditeenindusprotsessid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles