Lux Express võtab koroonaviirusesse nakatunud reisijaga bussi liinilt maha (2)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Lux Expressi buss. Pilt on illustratiivne.
Lux Expressi buss. Pilt on illustratiivne. Foto: Zane Bitere/LETA

Lux Express teatas, et võtab tarvitusele täiendavad ohutusmeetmed seoses koroonaviirusega. Buss, milles koroonaviirusesse nakatanu reisis, võeti liinilt maha ja desinfitseeritakse põhjalikult üle.

Bussifirma Lux Express teatas, et esimene Eestis tuvastatud koroonaviirusega patsient reisis Eestisse eile kell 14.00 Riiast Tallinna sõitnud Lux Expressi reisibussiga. Teadasaamisest alates on Lux Express koostöös terviseametiga võtnud tarvitusele ulatuslikud meetmed, et tagada reisijate edasine ohutus ja välistada viiruse levikut kõnealuses bussis.

«Info, et tegu on meie reisijaga, jõudis meile täna kell 9.30. Kohe kutsusime kokku kriisimeeskonna, kes võttis ühendust terviseametiga, kellega koostöös oleme viimas ellu meetmete paketti ohutuse tagamiseks,» ütles Lux Expressi tegevjuht Janno Ritsberg.

Lux Expressile teadaolevalt reisis viirusekandja Riiast Tallinna reisiga, mis väljus eile Riiast kell 14.00 ja jõudis Tallinna 18.30. Kõnealusel väljumisel oli müüdud 24 piletit. Lux Express on edastanud kõigi reisijate andmed terviseametile, kes võtab nendega ühendust. Lux Express on informeerinud ka bussijuhti ja reisisaatjat ning annab neile peiteperioodi ajaks töölt puhkust. Ettevõte jagab kõigile töötajatele edasisi tegevusjuhiseid.

Sama buss puhastati Tallinnas ja sõitis eile kell 21.30 edasi Peterburi. Terviseamet on kinnitanud, et ilma viirusekandjata on bussist nakkuse saamine vähetõenäoline, kuid sellest hoolimata võetakse kõnealune buss liinilt maha ja desinfitseeritakse põhjalikult üle.

Lux Express kinnitab, et on valmis ostma piletid tagasi inimestelt, kes soovivad oma lähipäevadeks ostetud reisist loobuda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles