Sadama juht: uueks reisisadamaks vajadust pole (1)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Tallinna Sadama juht Valdo Kalm
Tallinna Sadama juht Valdo Kalm Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Sadama juht Valdo Kalm ütles Tallinki ja Infortari plaani kohta, et Linnahalli korda tegemine on igati tervitatav, ent arvestades, kui kaua võtavad aega mereplaneeringud, siis uut reisisadamat kolme aastaga tõenäoliselt valmis ei saa.

Tallinna linn sõlmis ühiste kavatsuste kokkuleppe laevafirmaga Tallink ja investeerimisfirmaga Infortar Tallinna Linnahalli arendamiseks, mille kohaselt rajatakse sinna kolme aasta jooksul hinnanguliselt 300 miljoni euro eest konverentsi- ja kontserdikeskus, reisisadam, hotell ja kaubandus- ning ärikeskus.

«Linnahall on meie naaberkrunt ja tervitame initsiatiivi teha see atraktiivseks sihtkohaks,» ütles Kalm. Tallinki ja Infortari planeeritava reisisadama kohta ütles ta, et mõjude hindamiseks on praegu veel vähe infot. «Eks me peame kohtuma Tallinkiga, aga seal on vaja teha päris tõsine mereplaneering. Me oleme puutunud vesiehitusega kokku ja need on väga pikad ja suuremahulised planeeringud.» Sadama juhi sõnul pole kolme aasta pikkune valmimisperiood realistlik ning pigem võtaks ehitus aega viis aastat.

Samuti tõstatub Kalmu sõnul küsimus laevade teenindamise ehk transpordi osas. «Meil on praegu koostöös linnaga eesmärk veokeid linnast välja viia. Selleks oleme loonud Reidi tee, et luua laevadelt tulevaks autotranspordiks head tingimused,» ütles ta. Seega on Kalmu sõnul kummaline, et planeeritakse reisisadamat ro-ro laevadele, kus on rekkad peal. «Kuidas seda lahendada? On isegi käidud välja, et tunnelit oleks vaja. Seega on suur küsimus, et kui suurt mahtu sealt teenindada õnnestub,» ütles ta.

Kalm tõi välja, et selline kahe kaiga sadam asub tupikus. «Reidi teega avasime Tallinna sadamale ja ka Tallinkile väga head väljasõidu võimalused, aga Linnahalli juures ma väga head lahendust ei näe.»

Küsimusele, kas uue reisisadama jaoks on vajadust, vastas Tallinna sadama juht, et tema arvates on Tallinna vanasadamas hea ja kvaliteetne infrastruktuur olemas. «D-terminali renoveerimine käib ja otsest vajadust me ei näe. Eks ikka on ka muid vaateid konkurentsil,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles