Kohtutäitur müüb kolmveerand miljoni eurose alghinnaga dokumentideta uurimislaeva

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Töölaev Ocean Spirit, endise nimega Highland Spirit
Töölaev Ocean Spirit, endise nimega Highland Spirit Foto: MarineTraffic

Kohtutäitur Risto Sepp müüb 750 000 eurose alghinnaga Islandi ettevõttele IMG EHF kuuluvat  seismograafilist uurimislaeva Ocean Spirit. Miljonieurose alghinnaga alust müüa ei õnnestunud.

1998. aastal Inglismaal ehitatud laev asub Tallinnas Vene-Balti sadamas. Laev sõitis viimati Venemaa lipu all ning on varem kandnud ka nimetust Highland Spirit. Enne Venemaa lipu alla vormistamist oli laev Suurbritannia, siis Islandi ja viimaks Antigua Barbuda registris. 

Laeva üldpikkus on 61,6 meetrit, laius 14,5 meetrit ja süvis 6,8 meetrit. Laeva dokumendid ei ole kehtivad ning tema viimane aktiivne positsioneering pärineb ligi aasta tagusest ajast. 

Laev müüakse firma DAN Bunkering nõudel, enampakkumine algab 30. märtsil kell 14 Ühinenud kohtutäiturite büroos, merivõlaga tagatud nõuded tuleb esitada hiljemalt 25. märtsil. Rahvusvahelised ettevõtted peavad dokumendid esitama kohtutäituri nõudmisel notariaalselt kinnitatuna ja/või apostillituna.

Tagatisraha on viis protsenti laeva alghinnast ning see peab olema laekunud kohtutäituri arvelduskontole hiljemalt 25. märtsiks. Ostja makstud tagatisraha arvatakse ostuhinna sisse, teistele enampakkumisest osavõtnutele tagastatakse see enampakkumise päevale järgneval tööpäeval. 

Algselt oli laev tänavu jaanuaris enampakkumisel alghinnaga miljon eurot, kuid jäi siis müümata. Laeva tehnilise seisukorra kohta täpsem info puudub, kuid ostuhuvilised saavad laevaga tutvuda kokkuleppel kohtutäituriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles