Koroonaviirus raputab turge, kulla hind aga tõuseb järsult (3)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Börsimaakler
Börsimaakler Foto: ANDREW KELLY/Reuters

Maailma aktsiaturud ja nafta hind alustasid uut nädalat suure langusega, samal ajal kui kulla hind tõusis, sest koroonaviiruse levimine väljapoole Hiinat kahandab maailmamajanduse kasvuväljavaadet. Eriti tugevasti ehmatas turge nakkuse kiire levik Itaalias.

Euroopa aktsiaturud alustasid börsipäeva järsu langusega. Kontinendi laialdast aktsiaturgu peegeldav aktsiaindeks Soxx 600 langes kaks protsenti, Frankfurdi börsi DAX indeks ning Pariisi börsi CAC 40 indeks kukkusid üle 2,5 protsendi.

Aasia turud olid samuti sügavas miinuses. Lõuna-Korea Kospi indeks kukkus tervelt 3,9 protsenti, mis on indeksi suurim langus alates 2018. aasta lõpust.

Nafta hind,  mis on olnud haiguspuhangu algusest saadik suure surve all, on täna samuti suures languses. Brenti nafta kukkus 2,8 protsenti 56,89 dollarini barrel.

Kulla hind on see-eest tõusmas, sest investorid otsivad turvalist varjupaika just väärismetallis. Täna on väärismetalli hind kerkinud 2,2 protsenti 1685 dollarini unts, mis on seitsme aasta kõrgeim hind.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles