Päästekopter evakueeris Baltic Queenilt trepil kukkunud reisija

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Politsei- ja piirivalveameti päästekopter AgustaWestland AW139.
Politsei- ja piirivalveameti päästekopter AgustaWestland AW139. Foto: Urmas Glase/ Järva Teataja

Eilses tugevas tuules kõikunud Tallinn-Stockholmi reisiparvlaeval sai trepil kukkunud reisija peavigastuse. Vigastatu seisund ei olnud ohtlik, kuid laevameeskond otsustas toimetada reisija kopteriga Turu haiglasse. 

Tallinki kommunikatsioonijuht Katri Link kinnitas Postimehele, et laupäeval kella 19.35 ajal kukkus 1942. aastal sündinud Rootsi kodanikust naisterahvas reisilaeva Baltic Queen trepil ning sai peavigastuse.

«Laeva meditsiinipersonal oli minutitega sündmuskohal ja andis reisijale esmaabi. Kuna tegemist oli peavigastusega ja eaka inimesega, siis otsustati reisija haiglasse evakueerida,» selgitas Link. Tema sõnul oli reisija seisund kopteri saabudes stabiilne ning ta toimetati kella 22.50 paiku helikopteriga Turu haiglasse. 

Kuigi Läänemerel puhus eile õhtul tugev tuul, polnud ilmaolud erakordsed ega takistanud laevaliiklust Tallinna-Stockholmi liinil. Laeval viibinud reisijad kirjeldasid, et laev kõikus märkimisväärselt ning laevapersonal kinnitas kilepakendiga laeva kaupluste ning baaride riiuleid. Linki sõnul tehti tavapäraseid ettevalmistusi reisiks, mil on oodata tugevamat tuult.

Linki sõnul laeval muid kahjustusi ega vigastatuid polnud. «Helikopterievakuatsioonid pole meie laevadel igapäevased, aga korral või paaril korral kuus tuleb neid üle kogu meie laevastiku ikka ette,» selgitas Tallinki kommunikatsioonijuht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles