Inbanki kasum kasvas mullu 10 miljonini

PM Majandus
Copy
Inbank.
Inbank. Foto: Erik Prozes

Inbanki kasum kasvas mullu 8 protsenti ning ületas esmakordselt 10 miljoni euro piiri, panga laenuportfell kasvas 338 miljoni euroni. 

Neljanda kvartali puhaskasum oli 3,4 miljonit eurot, mis tulenes järelmaksu mahtude kasvust. «Kokku müüsime neljandas kvartalis järelmaksu rekordilise 34 miljoni euro eest, mis teeb aastaseks kasvunumbriks 75 protsenti,» ütles Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo.

Inbanki neljanda kvartali müügimaht oli kokku 85 miljonit eurot. Eelmise aasta neljanda kvartaliga võrreldes kasvas see 39 protsenti. Riikide arvestuses on Inbanki suurima kasvuga turg endiselt Poola 18 miljoni euroga, millele järgnevad Leedu 29 miljoni, Eesti 24 miljoni ja Läti 14 miljoni euroga.

2019. aasta müügimaht oli kokku 305 miljonit eurot, mis on 46 protsenti enam kui eelmisel aastal. Inbanki suurim turg oli mullu Leedu 102 miljoni euroga, millele järgnes Eesti 94 miljoni, Poola 55 miljoni ja Läti 53 miljoni euroga.

«Eelmise aasta lõpus asutasime Leedus ka pangafiliaali ning laiendasime äritegevust 4 miljardi euro suurusele Leedu tähtajaliste hoiuste turule, et mitmekesistada oma hoiuste kaasamise kanaleid,» rääkis Andresoo. Samuti viidi 2019. aasta detsembris lõpule ülepiiriline ühinemine Mokilizingas AB-ga.

Poola turul kasvasid mullu ärimahud aastaga viis korda ehk 12 miljonilt 55 miljoni euroni. Sellega tõusis Poola turu osakaal Inbanki kogumüügis 6 protsendilt 18 protsendini. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles