Linnaosavanem ⟩ Lasnamäel kasvavad renditööliste tõttu pinged (9)

PM Majandus
Copy
Lasnamägi.
Lasnamägi. Foto: Tairo Lutter / Postimees

«Lasnamäe põliselanikud tunnevad palgasurvet, sest töökohad kattuvad. Samuti tuntakse elamiskulude tõusu osas survet. Avalik kord ja turvalisus on probleem, kuna nõutakse tasuta sõitu ühistranspordis,» rääkis Lasnamäe linnaosa vanem Andres Vään riigikogu rahvastikukriisi lahendamise probleemkomisjonis, vahendas Pealinn.

Linnaosa vanem rääkis Peallinnale, et neile anti teada, et neljatoalises munitsipaalkorteris elab neliteist inimest, osa neist ilma sissekirjutuseta.

«Kuidas nad on saanud selle sissekirjutuse? See on pere, kus on kaheksa last, neil on omakorda lapsed, miniad ja väimehed. See näide ilmestab segregatsiooniohtu. Mis toimub seal viie aasta pärast?» küsis linnaosa vanem retooriliselt.

Tema sõnul tekivad siit edasi uued mured seoses lasteasutustega, sest siia saabunud töölised annavad kohe sisse elamisloa taotluse, koolide ja lasteaedade poole pöördutakse tihti ilma, et neil oleks elamisluba või sissekirjutust. «Probleemiks on keeleoskus, kui ka vene keeles osatakse suhelda, siis vene kirjakeelega on probleeme,» osutas ta.

Pikemalt Pealinnast.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles