ERR: iga kuues pensionikoguja vahetas mullu fondi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Mullu vahetas iga kuues pensionikoguja fondi, kuid rahasummad kasvasid vaid kõige konservatiivsematesse fondidesse investeerinutel.

Kogumispensioni fondide mahud kasvasid mullu pea 6 protsenti, kuid fondide tootlused langesid – keskmiselt läks iga aasta tagasi pensionifondis olnud saja euro kohta kaduma neli ja pool, vahendab ERR Uudised.

Mullu oli erakordselt palju neid, kes kasutasid avardunud võimalust pensionifondi vahetada.

«Inimeste hulk, kes liikusid ühest pensionifondist teise, kasvas võrreldes 2010. aastaga kaks ja pool korda ning vahetamise avaldusi tehti üle 115 000, mis on märkimisväärselt suurem arv kui 2010. aastal,» selgitas Eesti Väärtpaberikeskuse tegevjuht Julia Segerkrantz.

SEB Varahalduse juhatuse liikme Ülle Mathieseni hinnangul ei peaks väga tihti fonde vahetama eriti kui vaadata tagasi möödunud aasta peale, kui kõik fondivalitsejad pakkusid suhteliselt sarnast tootlust – Mathieseni sõnul ei saa öelda, et üks oli parem kui teine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles