LHV ja Euronicsi omanikud loovad kindlustusseltsi

BNS
Copy
LHV Grupp
LHV Grupp Foto: Erik Tikan

AS LHV Group kavatseb luua kahjukindlustusseltsi AS LHV Kindlustus. Uuest kindlustusseltsist kuuluks 65 protsenti ASile LHV Group ja 35 protsenti sarnaselt ASi LHV Finance omanikestruktuurile Euronicsi kaubamärgi all tegutsevate kauplustega seotud isikutele, teatas LHV börsile. 

Kindlustusseltsi tegevusega alustamise eelduseks on koondumist lubava otsuse saamine konkurentsiametilt, aktsionäridevahelise lepingu sõlmimine, ettevõtte asutamine ja tegevusloa saamine finantsinspektsioonilt. Kogu protsessi pikkuseks on planeeritud ligikaudu üks aasta. 

LHV Kindlustus planeerib keskenduda Eesti turule. Kindlustusseltsi klientideks on eelkõige LHV Panga ja Euronicsi kliendid, vähemal määral ka teised kliendid.

Kindlustustoodetest keskendub uus ettevõte jaeklientide toodetele, mis moodustavad enamuse Eesti kindlustusturust. Peamisteks kindlustustoodeteks LHV Panga klientidele on kasko-, liiklus- ja kodukindlustus, vähemalt määral väikese ja keskmise suurusega ettevõtete varakindlustus ning muud kindlustusliigid. Peamisteks kindlustustoodeteks Euronicsi klientidele on lisagarantii- ja ostukindlustus.

Kindlustusseltsi müügikanalitena planeerib LHV kasutada nii LHV Panga krediiditoodete kliendihaldureid ja e-kanaleid, Euronicsi kaupluste kliendikonsultante, kindlustusseltsi kliendihaldureid kui ka teisi kindlustusmaaklereid ja -vahendajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles