Tartu ja Helsingi liinil plaanitakse lisalendu

PM Majandus
Copy
Tartu lennujaam.
Tartu lennujaam. Foto: Margus Ansu

Liinile Tartu-Helsingi plaanitakse veel ühte lendu, mis väljuks mugavamatel kellaaegadel, samas Tartu ja Riia vahel pole airBalticul huvi lende taastada, kirjutab ERR.

Praeguse lennuplaani järgi väljub lennuk Tartust Helsingisse hommikul kell 5.30, Helsingist tagasi Tartusse jõuab lennuk pärast südaööd.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on oluline, et uus lend väljuks sobivatel kellaaegadel, ühtlasi tuleb arvestada, et linn peaks iga uut lennuliini toetama.

«Et tuleks juurde veel üks päevane reis, mis avaks meie turistidele uusi võimalusi, oleks turistisõbralikum kellaaegade mõttes ja annaks Helsingist edasilendamise võimaluse nii Euroopa kui ka transatlantilises mõttes,» rääkis Klaas, kelle sõnul on praegu prioriteet, et Finnair käivitaks veel ühe Tartu–Helsingi vahelise lennu.

Tallinna lennujaama juhi Eero Pärgmäe sõnul on aja küsimus, millal avatakse Tartust lennuliinid Stockholmi või muudesse sihtkohtadesse, kuid näiteks Tartu–Riia liinil on airBalticul praegu raske ärilist mõtet leida.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles