Saksamaa majandus jäi seisma (3)

BNS
Copy
Hamburgi kaubasadam.
Hamburgi kaubasadam. Foto: Caro / Scheidemann / Caro / Scheidemann

Saksa majandus stagneerus neljandas kvartalis ja kasvas terve läinud aasta peale kokku vaid 0,6 protsenti, teatas riigi statistikaamet.

Saksamaa majandust vaevavad probleemid on keskne mure ka euroala majanduse ja Euroopa Keskpanga (ECB) jaoks, mis üritab nõrka majanduskasvu ja inflatsiooni tugevdada negatiivse intressi ja rahatrükiga.

Saksamaa oluline töötlev tööstus ja eksport on viimasel ajal raskustes, ehkki tarbijate kulutamine ja teenuste sektor on paremini vastu pidanud ja hoidnud riigi majandust langusesse vajumast.

ING panga peaökonomist Carsten Brzeski ütles, et kasvu tagasihoidliku taastumise lootus oleks praegu ennatlik. «Üldiselt on majandus tugeva eratarbimise ja halvatud töötleva tööstuse vahel kinni,» ütles ta.

Töötlevale tööstusele on ühelt poolt raskusi valmistanud aeglustuv maailmamajandus ja USA-Hiina kaubandussõjast tulenev ebakindlus. Teisest küljest on käsil ka strukturaalsed muutused autotööstuses, kus firmad peavad investeerima miljardeid elektri- ja isejuhtivate autode arendamisse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles